Imprejurimi si obiective turistice

Manastirea Rohia

Este unul dintre locurile de pelerinaj si ultimul adapost al lui Nicolae Steinhardt. Dupa cum se vede si din imagini este un loc deosebit de pitoresc. Este usor accesibil de la Pensiune atat cu masina dar si pe jos urcandu-se pe o poteca de prin padure.

Bisericile din lemn

Vechi de sute de ani, monumente UNESCO, din Rogoz, Cupseni, Libotin, Valeni, Inau, Ungureni, Lapus, Dobric, Razoare.

Defileul raului Lapus

Dezvaluie privirii un peisaj de o salbaticie uitata. Conditii optime pentru pescuit.

Satele traditionale

Cupseni si Ungureni, o revelatie pentru iubitorii de arta populara. Aici poti gasi tot ceea ce credeai a se fi pierdut din arta populara.

Drumetii montane

In padurea seculara de pe muntele Satra dar si pe pantele salbatice ale masivului Tibles, acesta oferind un traseu relativ usor avand in vedere ca altitudinea de 1838 metri. De aici se intinde o priveliste unica, avand o priveliste asupra intregului Maramures.

Sport extrem

Se poate face escalada si rafting in cheile Lapusului. Autocros si motocros pe drumurile forestiere.

Horincii si stane

Pot fi vizitate pentru a vedea cum se face adevarata horinca de maramures, si bineinteles se poate degusta, iar stanele ne ofera o idee a pastoritului asa cum era el mai demult.

Se pot vizita artistii populari din zona, renumitii sculptori maramureseni.

Acestea sunt unele din obiectivele turistice mai apropiate de Rohia, de Pensiunea Maria, insa de aici se poate vizita si alte obiective turistice ale Maramuresului, accesul fiind foarte usor. De fapt de aici puteti ajunge foarte usor in Valea Izei, Barsana, Sapanta, de fapt in tot Maramuresul.